Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ "ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΝΤΑ"

                                              "Εντός θέματος.."

Δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων, με "εκπληκτική θέα την Αθήνα και την Ακρόπολη", απουσιάζει εδώ και χρόνια το αγαπημένο Λαϊκό Καφενείο του Λυκαβηττού. Πέρασαν πολλά χρόνια, ξηλώθηκε η εγκατάσταση, επήλθε πλήρης αποψήλωσή της, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, εκει που περνούν οι επισκέπετες και τουρίστες. Ενω αποφασίσθηκε απο την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, πρόσφατα η επικαιροποίηση της άδειας λειτουργίας του θεάτρου στον Λυκαβηττό και ανάπλαση χώρων περιβάλλοντος, δεν πρόβλέπεται κάτι για την επανεγκατάσταση του Λαικού Καφενείου που όλοι αγαπήσαμε. Όπως αναφέρει ( στη προφητική δήλωση εδω και ένα χρόνο) ο δημοσιογράφος Σακελλαρόπουλος, στο σημείο αυτό ήταν το ιστορικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό στέκι της Αθήνας, το παραδοσιακό καφέ, που φιλοξένησε Καραμανλή, Παπανδρέου, πολιτικούς και καλλιτέχνες όπως, Κατράκη, Καζάκο, Καρέζη, Αλίκη,  Βέγγο, Χατζηχρήστο, Βρανά, Φόνσου και άλλους. Σήμερα επισκέπτονται πολλοί τουρίστες το σημείο. Ευχή μας να ξαναγίνει ένα τουριστικό περίπτερο, λαϊκό, απλό, φθηνό, για όλες τις ηλικίες και επισκέπτες όπως παλαιά.


1990
2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΤΩΧΟΥ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ (τριετίας ή κατά περίπτωση ενός έτους από την κήρυξη της πτώχευσης ή την καταχώριση στο ΗΜΦ)

  Γιώργος Κεφαλάς, L.LM. mult., M.Sc. Περίληψη:  Η πιο σημαντική καινοτομία του νέου πτωχευτικού δικαίου κατά τον ν. 4738/2020 είναι η αυτόμ...